Monenlaisia avun tarvitsijoita

Facebook-ryhmissä kaivataan usein apua mitä moninaisimpiin ongelmiin. Yksi kyselee eläinlääkäriä minipossujen hammashoitoon, toinen luistinten teroittajaa, kolmas hiihtoladuista, neljäs ilmaista hiustenleikkuuta vähävaraiselle. 

Muuan isä kyseli, josko joku voisi lainata tai vuokrata hänelle moottorikelkkaa, jotta hän voisi viedä 13-vuotiaan poikansa harjoittelemaan ajamista järven jäällä. Tarkoitus ei olisi kyselijän mukaan ”revitellä” eikä aiheuttaa häiriötä lähiseudun asukkaille. Hän tietysti maksaisi bensat ja olisi koko ajan poikansa mukana.

Kommentteja sateli runsaasti, mutta ei yhtään suoranaista laina- tai vuokratarjousta. Osa kommentoijista ihmetteli, miksi 13-vuotiaan pitäisi päästä ”harjoittelemaan” moottorikelkalla ajamista, kun sitä saa lain mukaan ajaa vasta 15-vuotiaana suoritettuaan T-luokan ajokortin. Parin vuoden päästä poika voisi siis ajaa ihan laillisesti. Jotkut muistuttivat, ettei järven jää ole suljettu alue, jos sinne on kenellä tahansa esteetön pääsy. Suljetuksi alueeksi ei riitä edes oma piha tai tontti, vaan sen pitää olla aidalla tms. eristetty alue, joka on tarkoitettu nimenomaan ajoharjoitteluun. Joku keskustelijoista ehdotti pojan viemistä tällaiselle alueelle. Sellaista ei tosin löytyisi kovin läheltä. Moni kommentoija epäili, korvaisiko vakuutus vahingot, jos moottorikelkalle tai alaikäiselle kuljettajalle sattuisi jotain. Isä puolusteli, että vuokraaja olisi hän eikä poika.

Isä harmitteli, että hänen ideansa tuntui kaatuvan lakeihin ja byrokratiaan. Hän kun olisi vain halunnut tarjota pojalleen elämyksen. Jotkut kommentoijat ymmärsivät isää ja kyselivät epäilijöiltä, eivätkö nämä ole koskaan tehneet mitään laitonta, kuten ajaneet autolla ylinopeutta. En tiedä, saiko isä lopulta jostain lainatuksi tai vuokratuksi moottorikelkan.

Vähän myöhemmin epätoivoinen äiti kyseli Facebookissa, löytyisikö läheltä ”tietokonevelhoa”, joka voisi saattaa hänen teinipoikansa pelikoneen kuntoon. Äidin mukaan kone ei käynnistymisen jälkeen reagoi mihinkään, vaikka virta pysyy päällä. Kohta repeäisi sekä äiti että pojan ”pelihousut”, ellei tilanteeseen saataisi pian apua. Ensimmäinen kommentoija ehdottaa, että poika ulkoilisi tietokoneella pelaamisen sijaan, mutta löytyi niitäkin, jotka tarjosivat teknistä apua. 

En tiedä, saatiinko pojan pelikone kuntoon, repesivätkö housut vai lähtikö poika ulkoilemaan. Mielestäni viimeksi mainittu vaihtoehto olisi paras.Tarinataituri 7.1.2021


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.