Kuiva kakun pala

Tyttäreni löysi jonkin kahvilan hinnastosta yllä olevan tekstin kuvalla varustettuna. Tarkoituksena oli kaiketi mainostaa, että myytävänä on kuivakakun paloja eikä kuivia kakkupaloja. Tämä teksti tuli mieleen, kun piipahdimme avopuolisoni kanssa erään pienen kotileipomon kahvilassa ja ostimme sieltä tiikerikakun ja pullapitkon mukaan vietäviksi.

Molemmat näyttivät läpinäkyvissä muovipakkauksissaan hyviltä, ellei jopa houkuttelevilta. Niiden yhteishintakin oli aika korkea, lähes kaksikymmentä euroa, joten kuvittelimme ostaneemme laadukkaita leivonnaisia.

Mutta kun kotona avasimme pakkaukset ja maistoimme molempia tuotteita, petyimme. Tiikerikakku oli sananmukaisesti kuivaa kakkua. Tarkempi ainesosaluettelon tarkastelu osoitti siitä puuttuvan ainakin meidän mielestämme tärkeitä aineksia, kuten voi ja kerma.  Niitä kumpaakaan ei tästä kakusta löytynyt. Jauhoja sitä vastoin lienee käytetty runsaasti, koska makua kakussa ei juuri ollut, vaikka se mureaa olikin. Vai onkohan se ollut liian kauan uunissa, pohdimme. Tuli mieleen vanha sanonta ”moni kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisältä”.

Pullapitko näytti rusinaiselta ja mehevältä, mutta ei sitäkään voinut maukkaaksi kehua. Kardemummaa ja rusinoitakin siitä löytyi, mutta ei riittävästi makua antamaan. Totesimme, että pullapitko oli kuitenkin maukkaampaa kuin tiikerikakku, mutta sitäkään ei kehtaisi vieraille tarjota. Sääli. Päätimme syödä itse nuo ostamamme tuotteet ja ruveta itse leipomaan. Silloin saa sitä, mitä haluaa. Lisäaineilla tai ilman.


Tarinataituri 2.4.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti